aCHTER HET SPIEGELBEELD

Documentery - 2023

We kijken elke dag in de spiegel, om ons haar te doen, onze tanden te poetsen of make- up aan te brengen. We zien onszelf maar ook weer niet echt. Omdat we vaak vluchtig kijken of de spiegel als een praktisch hulpmiddel gebruiken om onszelf te zien. Maar wat als je nu eens langer naar jezelf kijkt, naar je eigen gezicht en voorkomen, zonder dat je praktische met jezelf bezig bent. Wat zie je dan?


In deze korte documentaire wil ik mensen echt naar zichzelf laten kijken in de spiegel. Langer dan ze gewend zijn waardoor ze niet meer alleen fysiek kijken naar zichzelf maar ook gaan nadenken over wie er voor de spiegel staat. Wie ben ik en wat zie ik als ik naar mezelf kijk? Dat kan confronterend zijn maar ook mooie inzichten geven over jezelf. De ervaring wil ik achteraf bespreken met de mensen die deelnemen. Van deze gesprekken neem ik de audio op. Deze verhalen worden samen met het spiegelbeeld gebruikt voor de documentaire.


Door verschillende leeftijden, achtergronden en type mensen aan dit onderzoek mee te laten doen wil ik een inzicht krijgen in de verschillen. Wat is het verschil als een 16 jarige naar zichzelf kijkt in de spiegel met iemand van 60? Of iemand met een andere achtergrond of gender. Wat zien zij zelf en wat zijn de grote verschillen in hoe deze mensen naar zichzelf kijken? Ik ga opzoeknnaar de verhalen achter het spiegelbeeld.